Een voorbeeld van simpel embossing op papier

Embossing

Bij Embossing druk je een patroontje in de achterkant van een stuk papier bijv een wenskaart, dat aan de voorkant als een reliŽf op het papier komt te liggen. Je hebt er een sjabloon voor nodig (kant en klaar in de winkel te koop), een lichtbak en een embossing pen. Leg het sjabloon op de lichtbak en zet het vast met wat plakband. Leg hierop de kaart, met de goede kant naar beneden. Bepaal waar het reliŽf moet komen. Je ziet het sjabloon door de kaart heen schijnen door de lichtbak die je gebruikt.

Nu ga je met de embossing tool de omtrek van het sjabloon in de kaart drukken (dus de buitenste lijnen van het patroon) De eerste keer druk je lichtjes op het papier en de tweede keer geef je wat meer druk. Voor grote vlakken gebruik je de grote bol en voor de kleinere gedeelten het kleine bolletje. Als je dit gedaan hebt haal je de kaart van de lichtbak af en draait hem om. Nu zie je het patroon in reliŽf op de kaart staan. Je kunt de kaart nu verder naar je eigen smaak afwerken.

Embossing Tip

Ga eerst met je vingers over het deel dat geŽmbossed moet worden. De embossing pen glijdt dan veel makkelijker over het papier en je hebt minder kans op scheuren van het papier.Bijbehorende paginas

De volgende items horen ook bij deze pagina, of zijn er mogelijk bij te gebruiken.Algemeen