Ornare

Ornare is een vorm van sierprikken op een kaart. Je kunt het vergelijken met het prikken dat we vroeger allemaal wel op de kleuterschool hebben gedaan.
Je hebt er voor nodig een dubbele kaart en een losse kaart, een prikpatroontje, een prikpen en een prikmatje. Je neemt de losse kaart en legt hem met de achterkant naar boven op een prikmatje. Leg het patroontje erop en prik het met de prikpen in de kaart. Voordat je het patroontje eraf haalt, kijk je eerst even tegen het licht om te zien of je alle gaatjes geprikt hebt. Nu draai je het kaartje om en zie je het patroontje in reliŽf aan de voorkant van het kaartje.

Dit kaartje plak je op de dubbele kaart. Je kunt de kaart nu verder gaan versieren naar je eigen smaak. Je kunt natuurlijk ook het patroontje direct in de dubbele kaart prikken en hem daarna verder versieren. Je krijgt dan weer een heel ander effect.
Ook kun je een deel vanaf de andere kant prikken. Je kijgt dan omhoogstaande en naar beneden gevormde putjes in de kaart die er beide anders uitzien.

Prikkunst op een wenskaart bij geboorte baby

Meer over sierprikken

Een heel leuk voorbeeld, wat je ook hierboven als plaatje ziet, wordt er gegeven op de website knutselidee.nl. Daar laten ze zien hoe je een kaart kan prikken en dan ook een soort 3D ervan kan maken met de babykleertjes. Een leuke kaart voor als er een kind geboren is.
Je vindt het knutselwerkje van deze wenskaart op de pagina Waslijn geboortekaartjeBijbehorende paginas

De volgende items horen ook bij deze pagina, of zijn er mogelijk bij te gebruiken.Algemeen