Theezakjes

Bij deze techniek vouw je allemaal elementjes van theezakjes, die je na afloop op elkaar plakt volgens een patroontje. Vervolgens plak je het op de kaart. Je hebt er theezakjes voor nodig, snijmalletjes, een metalen liniaal, hobbylijm, een snijmat en een mesje. Je kunt de theezakjes vouwen zoals bij Origami, maar je kunt ook de plaatjes uit de zakjes knippen en op een leuke manier op een kaart plakken. Voor het vouwen begin je met het theezakje uit te snijden op het formaat dat je nodig hebt. Leg hiervoor een snijmalletje op het zakje en snij hierlangs het zakje uit. Snij op deze manier de hoeveelheid zakjes die je nodig hebt voor je vouwseltje.

Dan ga je het papiertje volgens het patroontje vouwen en dit doe je heel precies. Dit is belangrijk om een mooi resultaat te krijgen. Nadat je alle papiertjes gevouwen hebt, ga je ze, ook weer volgens het patroon, op elkaar plakken. Gebruik hiervoor een satéprikker die je steeds even in de hobbylijm doopt. Strijk het druppeltje lijm voorzichtig uit over het gevouwen elementje en plak het op z'n plaats. Zo ga je door tot het hele figuurtje klaar is. Dan kun je het in z'n geheel op de kaart plakken en de kaart verder versieren naar eigen idee.

Schoep vorm gemaakt van theezakjes op een kaartUitleg theezakjes vouwen

Het vouwen van een uitspringende bloem van theezakjes wordt uitgelegd op de website knutselidee.nl op de pagina <>Bijbehorende paginas

De volgende items horen ook bij deze pagina, of zijn er mogelijk bij te gebruiken.Algemeen