Servetten

Hiervoor heb je nodig een dubbele kaart, een servet, dubbelzijdig plakfolie en een schaartje. Je pakt het servet en knipt het gedeelte dat je gebruiken wilt grof uit. Nu pel je voorzichtig de achterste laagjes van het servet, zodat je alleen de bovenste laag over houdt. De laag dus met het plaatje erop. Knip een stuk uit het dubbelzijdig plakfolie waar het stukje servet in z'n geheel op past. Haal een stukje van de beschermlaag van het plakfolie en vouw het een stukje om. Leg nu voorzichtig het stukje servet op de plakfolie en wrijf het voorzichtig vast. Maak het beschermlaagje weer een stukje los, vouw het om en wrijf weer een stukje van het servet vast. Zo ga je verder tot het hele stukje servet vast zit.

Een prachtige roos wenskaart van een servet

Nu ga je het plaatje heel precies uitknippen. Dat gaat nu heel makkelijk door het plakfolie. Je hebt als het ware een sticker gemaakt. Haal het onderste beschermlaagje eraf en plak het plaatje op de kaart. Je kunt de kaart nu verder naar eigen idee versieren.
Het mooie van de servettenkaart is nu dat het een fijn 'satijn' achtig oppervlakte krijgt wat ook erg lekker aanvoelt. En het ziet er ook heel anders uit dan met een gewoon plaatje. Als je het leuk vindt kun je met deze plaatjes ook de techniek 3D-Knippen uitvoeren.Bijbehorende paginas

De volgende items horen ook bij deze pagina, of zijn er mogelijk bij te gebruiken.Algemeen