Olieverf voor het schilderen van schiderijen

Verf

Verf kan bestaan uit verschillende basis, zoald water of olie. Hiermee kun je een ondergrond een andere kleur geven en door de verf te mengen kun je ook nog eens verschillende kleuren krijgen. Het aanbrengen van verf kan op heel veel verschillende manieren en technieken, zoals natuurlijk met een kwast of penseel, een roller welke weer uit verschillende materialen kan bestaan en zo kun je ook de verf sponsen.

Glasverf

Dit is een speciale verf welke geschikt is om op glas te smeren en om er ook op te blijven zitten. Andere soorten verf houden niet op glas en zullen er snel af gaan. Speciale glasverf heeft dat probleem niet.

Olieverf

Met olieverf maak je echte schilderijen. De verf kan goed vermengt worden en een laag aanbrengen over een andere laag is mogelijk zonder dat je de oude laag nog ziet. De olieverf wordt normaal in tubes geleverd en is te krijgen in heel erg veel verschillende kleuren. De verf droogt heel erg langzaam en de volgende dag zal een werkstuk vaak nog steeds nattig zijn en je moet er dus lang voorzichtig mee omgaan.

Acryl verf

De verf op acryl basis is verdunbaar met water en heerlijk om te gebruiken met kinderen omdat de verf nog makkelijk te verwijderen is als er gemorst wordt. Het is tenslotte op waterbasis en dus ook daarmee op te ruimen en te verdunnen.
Acrylverf droogt ook lekker snel en blijft goed stevig op het materiaal zitten.

Aquarelverf

De speciale aquarelverf is ook op een waterbasis maar is veel dunner. Als je verschillende lagen over elkaar heen verft dan blijven de onderlagen gewoon zichtbaar omdat deze verf erg transparant is. De kleuren van aquarelverf blijven altijd heel mooi en helder ook als je er veel water bij gebruikt.

Textielverf

Textielverf is speciaal bedoelt voor textiel, zodat je kleding kunt verven. Dat kan door het helemaal egaal een kleur te geven maar ook door er bijvoorbeeld figuren op te schilderen of de kinderen een leuk vader- of moederdag laten maken door bijvoorbeeld een handafdruk op een t-shirt te laten maken.

Craquelverf

Deze verf is speciaal en alleen bedoelt om een bepaald effect te krijgen. De verf gaat namelijk breken als hij droogt waardoor er een ouderwets patroon in de verflaag komt welke heel toepasselijk kan zijn bij 'oudere' werkstukken.Bijbehorende paginas

De volgende items horen ook bij deze pagina, of zijn er mogelijk bij te gebruiken.Algemeen