De beroemde kraanvogel

Origami

Origami is Japans papiervouwen en de techniek is al heel oud. Voor deze techniek heb je Origamipapier nodig. Dit is in veel formaten, kleuren en kwaliteiten in de hobbywinkel te koop. Er zijn veel leuke boekjes waar leuke patroontjes in staan en ook op internet kun je diverse voorbeelden vinden om te vouwen, zowel voor beginners als voor gevorderden. Eigenlijk valt er niet veel aan uit te leggen want het is gewoon een kwestie van de papiertjes vouwen volgens aanwijzingen in het patroontje, en dat is steeds weer anders.

Het grote geheim voor mooie Origami wenskaarten is: heel secuur vouwen! Dan krijg je het mooiste resultaat. Om het vouwen te oefenen kun je goedkope vouwblaadjes gebruiken maar voor het echte werk kun je het beste origineel Origamipapier gebruiken. Dat geeft een mooie scherpe vouw.

Meer over Origami

Een simpel voorbeeld wordt er gegeven op de website knutselidee.nl. Daar laten ze zien hoe je een poesje kan vouwen en er een wenskaart van kan maken. Je vindt het werkje op de pagina Poesje op een wenskaartBijbehorende paginas

De volgende items horen ook bij deze pagina, of zijn er mogelijk bij te gebruiken.Algemeen